শিরোনাম ::
শিরোনাম ::

Right Form of Verb

ইংরেজী,Right Form of Verb Solution,
প্রকাশঃ
0 জন এই প্রতিবেদনটি পড়েছেন

Right Form of Verb Solution

Part-01
1. I ___ (be) a student of class 5.
Answer: am
2. Karim  ___ (be) my brother.
Answer: is
3. The people of Bangladesh ___ (be) simple.
Answer: are
4. They ___  (be) happy.
Answer: are
5. The air ___  (be) not calm.
Answer: is
6. Your hair ___  (be) black.
Answer: is
7. Water  ___ (be) essential for life.
Answer: is
8. Honesty  ___ (be) a great virtue.
Answer: is
9. Beauty  ___ (lie) in the eyes of the beholders.
Answer: lies
10. The brave ___  (be) always winners.
Answer: are
11. The poor ___  (be) always happy.
Answer: are
12. Dina and Tina ___  (arrive) there.
Answer: arrived
13. The rise and fall ___  (be) inevitable.
Answer: is
14. The MP and Minister ___  (come).
Answer: comes/came
15. The MP and the Minister  ___ (come).
Answer: come/came
16. Everybody  ___ (be) present here.
Answer: is
17. Someone  ___ (be) present there.
Answer: is
18. Nothing  ___ (be) useless on earth.
Answer: is
19. Either he or I ___  (be) in error.
Answer: am
20. Neither you nor he ___  (be) responsible.
Answer: is
21. He or his friends  ___ (do) this work.
Answer: do
22. Either he or I  ___ (be) in error.
Answer: am
23. Neither you nor he  ___ (be) rich.
Answer: is
24. Sohag and Karim  ___ (be) done this.
Answer: have
25. The committee  ___ (take) its decision.
Answer: takes
26. A lot of birds  ___ (be) flying in the sky.
Answer: are/were
27. Many a student ___  (be) present here.
Answer: is/was
28. The news ___  (be) true.
Answer: is/was
29. Two dozen  ___ (make) twenty-four.
Answer: makes
30. One of the boys ___  (be) nice.
Answer: is/was
31. Each of the girls  ___ (be) present.
Answer: is/was
32. He has been  ___ (punish).
Answer: punished
33. Half of the work  ___ (do).
Answer: is done/was done
34. Half of the apples  ___ (be) bad.
Answer: are/were
35. One-third of the work ___  (do).
Answer: is done / was done
36. None of the work  ___ (be) done.
Answer: is/was
37. To err  ___ (be) human.
Answer: is
38. Walking  ___ (be) a good exercise.
Answer: is
39.  ___ (walk) is a good exercise.
Answer: Walking
40. Nasir with his brother  ___ (be) present.
Answer: is/was
41. I and not my friends  ___ (be) responsible.
Answer: am
42. I  ___ (be) here to authorize you.
Answer: am
43. He is ___  (take) exercise regularly.
Answer: to take/taking
44. There ___  (be) a book on the shelf.
Answer: is
45. Without  ___ (know), I will not tell her.
Answer: knowing
46. He can  ___ (swim) in the river.
Answer: swim
47. By ___  (give) me food, he helped me.
Answer: giving
48. Rohit always ___  (feel) nervous.
Answer: feels
49. He  ___ (walk) everyday.
Answer: walks
50. He  ___ (go) to school everyday.
Answer: goes

মডেল টেষ্টের সময়সূচী

আমাদের পোষ্ট গুলো কেমন লাগছে দয়া করে আমাদের জানাবেন। আপনাদের ভাল লাগাই আমাদের প্রেরণা…..!

This theme has been developed by OURISLABD.

এই খবরের অডিও ভার্সন শুনতে নিচের প্লে বাটনে ক্লিক করুন

0:00 / 0:00 0%

একটি মন্তব্য করুন